Derfor skal du vælge LED og Neutrik stik til dine lysinstallationer

Når der skal stables et event på benene, som kræver en form for sceneoptræden, er det vigtigt at belysningen er i orden. Hvis du vil have en løsning der passer til alle events uanset størrelse, så kan Proled være en rigtig god løsning i forhold til belysningen, da der er mange fordele ved at vælge en LED løsning. Derudover kan det også betale sig, at vælge de rette stik. Dette kan du læse mere om i denne artikel.

Spar strøm med LED

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Det vil sige en diode - også kaldet halvleder, der udsender lys. En diode er den mest simple form for halvleder. Hvor en glødelampe lyser ved at en glødetråd varmes op af elektrisk energi, der lyser en LED-pære, fordi elektrisk energi direkte omdannes til lysenergi. Af den grund bliver LED-pærer ikke lige så varme som glødelamper. 

Står du og skal have installeret en form for lysinstallation, så er der flere gode grunde til at vælge en LED-løsning. 

En af grundene til at vælge en lysdiode er at den ikke afgiver så meget varme, og derfor er strømbesparende i forhold til for eksempel  en gløde - eller halogenpære hvoraf 10% af strømmen bruges til at producere lys og 90% ender som varme.

Nogle LED pærer er op til otte gange så energieffektive som almindelige glødepærer og tre til syv gange så effektive som halogenglødepærer. LED pæren har en effektivitet på mellem 6 til 15 lumen/watt. Derudover har en LED-installation en lang levetid på op til 50.000 timer, så du slipper for at skifte pære alt for ofte. 

Sidst men ikke mindst så er LED pærer også mindre miljøskadelige end andre lyskilder. Blandt andet fordi LED ikke indeholder kviksølv og da CO2-udledningen mindskes grundet LED’s lave strømforbrug. 

Vælg neutrik for slidstærke stik

Når du skal vælge udstyr til et event, så er det vigtigt, at du vælger noget, som du kan stole på og som er holdbart. Her kommer Neutrik stik ind i billedet, da du her er sikret stik af højeste kvalitet.

Neutrik er blevet vældig populære hos professionelle teknikere, og det er der god grund til. De har bevist sit værd, når de er blevet brugt på lange tours og i eventbranchen gennem mange år. De er slidstærke og tåler at blive pakket op og ned samt koblet til og fra utallige gange. 

Så ønsker du eventudstyr der holder og er strømbesparende er det et godt valg med LED belysning og neutrik stik.